25 Mart 2012 Pazar

Ise donus, bahar, vs...

Nerdeyse 1 aydir yazamadim sevgili blog, affet beni, 6 ay aradan sonra calisan kadin olmak, aklim evde, Demir'deyken islere konsantre olmak tum enerjimi aldi hak verirsin. Nasil olurdu, alisir miydik, Demir hemen biberon alir miydi derken, tam uc hafta bitti. Cok sukur alistik ikimiz de, tahminimden daha kolay oldu. Benim icin acikcasi guzel oldu, yeniden sosyal hayata karismak, iki makyaj yapip, kendime cekiduzen vermek iyi geldi. Tabi zorluklari da cok. Aksamlari eve donerken trafik olmasin diye dua ederek donuyorum ornegin, azcik gecikince dunya basima yikiliyor, Demir ile az vakit gecirecegim diye.
Demir ilk gunler bana tepkiliydi bariz sekilde, isten geliyorum hic pas vermiyor, gulmuyor falan, anneannesine, bakici teyzesine ise masallah siritip duruyor. Kiskandim, uzuldum, agladim ama o da gecti, yavru da alisti bu duzene. Bir de uygun olan cuma gunleri izin kullaniyorum cok iyi oluyor, uzun haftasonu yapiyoruz.
Gelelim diger gelismelere, Demir biberon almaya basladi hemen, gun icinde sagdigim sutleri ve bazen de ilave olarak neocate mamasini iciyor. Henuz ek gidaya baslamadik, bakalim cumartesi doktora gidecegiz, ona gore ufaktan baslar ya da alerjimiz var ne kadar gec o kadar iyi derse bir ay daha geciktirirz ek gida olayini.
Demir son 1 aydir, kucakta ufak ufak oturuyor, ozellikle biz yemek yerken bayiliyor kucakta otursun. Birkac haftaya destekli kanepede oturma fasillarina da baslariz zannimca.
Uykular...Ah o uykular...Gunduzler fena degil neyse ki, bakici teyzemiz guze uyutuyor Demir'i. Geceler ise ayni gibi eskiyle, 4-5-6 kez kalkislar... Son 4 gecedir odasina, yatagina gecirdik oglusu, alisacak diye sabrediyorum zira artik besige sigmaz, rahat edemez olmustu. Bu odasini ayirma konusu apayri bir tartisma konusu olabilir, vaktim olursa ayri bir yazida ele almayi istiyorum:)
Alerji, gaz sorunsali...Ehh diyelim, buna da sukur diyelim. Ama bu iste ne zaman ne olacagi belli olmuyor, bugun iyi diyorsun, aksamina feryat figan cocuk... O yuzden ehh, sukur demek gerekli her durumda. Alerji uzun soluklu bir surec, bizimki gibi cok siddetli olmasa dahi. Ilaclara devam, gerci ben kesmek istiyorum ama bakalim doktor ne diyecek. Benim diyetim devam tabi ki, bazen stres sinirlarimi zorlasa da, tabi ki devam bebegim emdigi surece...
Benden, Demir'den gelismeler boyle. Gunden gune buyuyor bebegim, etrafla ilgisi artiyor, herseye dikkatli dikkatli bakiyor. Saglikla sihhatle buyusun de alerji, uyku vs duzelir hepsi...
Yazima burada son verirken, dun yasadigimiz Demir'in ilk buyuk capli sosyallesmesine deginmeden gecemeyecegim. Nihayet baharin yuzunu gostermesiyle beraber, 3 aile Kalamis'ta kahvalti, ardindan Fenerbahce parki yaptik, sonrasinda arkadaslarin evine gitmis idik, ve fekat Demir pasa tum gun uyudugu yarim saatin ardindan, orada da uykusuna devam edemeyince daha fazla duzeni bozulmadan, huysuzlanmadan (zannetmeyin ki bu tek huysuzlandigi andi, fenerbahce parkini inletti kendisi aglamalariyla) eve donelim dedik. Yine de oldukca sosyal, Demir icin de basarili sayilabilecek bir dundu:) Hava guzel artik, gezmelerin devami gelecek insallah...

1 Mart 2012 Perşembe

4.ay fotolarindan

5 ayimizi doldurmamiza iki gun kala gecirdigimiz aydan hatira bazi fotograflar:)