5 Haziran 2014 Perşembe

Oyun Grubu(m)

Anne olduğumdan beri interneti daha aktif kullanır oldum. Facebook, twitter gibi platformlar dışında sadece ebeveynlere özel, nurturia gibi siteleri ya da bazı blogları daha yakından takip eder oldum, hatta şu an okumakta olduğunuz bu blogu yazmaya başladım.
Yaklaşık 1 sene kadar önce facebookda dolaşırken ''Anadolu yakası montessori anneleri'' grubunu gördüm, sonrasında Ataşehir grubu olarak buluşmalara başladık. Gruba liderlik eden arkadaşımız Elif'in çabalarıyla da bugünlere kadar geldik, eksilsek de, yeni arkadaşlar katılsa da...
İlk mekanımız Lolipop parti eviydi. Burası sıcak, samimi bir mekan. Birkaç ay cumartesi sabahları düzenli buluşma mekanımız oldu.

Lolipopta bir boyama aktivitesi
Sonrasında yine grupta oluşan fikirler neticesinde gel oyna atölyesine gitmeye başladık. Burada çocuklar kah içerde ahşap oyuncakları tanırken, kah dışarda bahçede oynarken, biz anneler de Şule hanımdan çocuklarımızla nasıl daha etkin oyun oynayabiliriz konusunda bilgiler aldık. Grubumuz bu esnada büyümüştü, fakat, organize olmak, her hafta aynı saat için mekana söz vermek mümkün olamamaya başladı.
Geloynada
Bu sırada, hep aklımızda olan anaokulu fikrine odaklandık. Gruptaki arkadaşlarımızın araştırmaları sonucunda, uygun bir yer bulduk: Akıllı Çocuklar Anaokulu. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, okulun sahibesi Hande Hanımın ve öğretmenimiz Seyhan'ın cumartesi günlerinden fedakarlık yaparak bize kapılarını açtığı bir yer... Her cumartesi yaklaşık 2 saatimiz burada geçiyor, önce aktivitelerimiz: parmak boyama, toz şeker boyama, kutuya çubuk atmaca, paraşütte gazete yırtmaca, marakas yapımı, şönile boncuk dizme gibi. Sonrasında ya oyun odasında oyun ya da bahçede koşmaca, oynamaca...Yaklaşık 8-9 çocuk oluyor en fazla ve artık birbirlerini tanıdıklari için çok keyifle oynuyorlar.
Demir, her cumartesi ''okul, okul'' diye sayıklıyor ve isteyerek gidiyor. Tahmin ediyorum ki, kreş dönemi için çok büyük avantaj olacak bu durum.
Şu sıralar, yaz döneminin gelmesi ve tatillerin başlamasıyla beraber, düzenli katılım olamayacağından anaokulundaki oyun grubu buluşmalarına ara vereceğiz ama uygun oldukça parklarda, bahçelerde buluşarak, çocukları bir araya getitmeye çalışacağız bu 2-3 ay.
 
Bahçede boyama etkinliği

Paraşüt
Tüm bu buluşmalardan keyif alan sadece Demir değil elbette, ben de koşarak gidiyorum her cumartesi oyun grubuna, ya da düzenleğimiz başka buluşmalara. Örneğin çocuklarla gittiğimiz tiyatro oyunları gibi...Ve heyecanla anlatmayı beklediğim kızkıza ve ailece buluşmalarımız...

Baktık ki grubun anneleri çok iyi anlaşıyor hemen farklı organizasyonlar da planladık. Yıllardır gönlümüzce eğlenmeye hasret bir grup olarak çıktık bir akşam bol bol dans ettik, güldük, eğlendik. Çocuklar evde babalarla kaldı. Ohh sefamız olsun, nasıl iyi geldi. İşin beni daha da mutlu eden tarafı, ilk tanıştığımızda tek ortak noktası bebekleri olan bu grubun bu kadar iyi anlaşması oldu.
Sadece annelerin iyi anlaşması da yetmedi, hadi eşlerle de buluşalım dedik. Hemen güzel bir kahvaltı-piknik organize ettik Şile yolunda. Hem çocuklar oynadı, hem de bizler sohbet edip nefis bir kahvaltı yaptık.
Piknik
Velhasıl hem Demir'in, hem de bizim tatlı bir arkadaş grubumuz var. Umuyorum ki Demir'e yıllar sonra da böyle isteyerek görüşebileceği, taa 2 yaşından beri arkadaşız diyebileceği, çocukluk arkadaşlıkları kazandırıyorumdur...Ve umuyorum ki Demir'in bana kattığı onca şeyden biri de bu tatlı annelerin arkadaşlığı olacaktır...

Demir'den Merin'e, İpek'e, Beril'e, Aren'e, Emir'e, ve diğer arkadaşlarına öpücükler...
Benden de Elif'e, Yasemin'e, Handan'a, Nalan'a, Özlem'e, Nuran'a...
Sizleri tanıdığımız için çok mutluyuz!


5 yorum:

  1. Zeynepcim, ne kadar güzel bir yazı olmuş. Çok duygulandım okurken, tüm detayları kısca özetlemişsin. Ben de çok mutluyum sizleri tanıdığım için, hem Merin'ime hem de kendime bir sürü dost kazandım oyun grubu sayesinde. Nasıl bir tesadüftür ki, tek ortak noktası çocukları olan, birbirlerin,i hiç tanımayan insanlar bir araya geliyor ve bir sürü ortak zevk-nokta ortaya çıkıyor ve buluşmalar her seferinde ayrı bir keyif haline geliyor. Çocukların sayeinse kendimize de vakit ayırıp sohbet edebiliyoruz, sıkıntılarımız paylaşabiliyoruz, kafa dağıtıyoruz. Ben her buluşmadan ayrı keyif alıp, her hafta sonunu iple çeker oldum. İyi ki sizleri tanımışım. Hepinizi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Zeynepcim serüvenimizi nekadar güzel anlatmışsın.Sizi tanıdığımız için gerçekten çok mutluyum.öpüyoruz canım.
    Nuran-Beril

    YanıtlaSil
  3. ben de bayıldım. az bile yazmıssın. cumartesileri ipek'ten ziyade ben iple çeker oldum. umarım biz annelerin, ailelerin arkadaslıkları baki olur. cocuklarımız da bu sayede ömür boyu arkadaslık edebilecekleri cocukluk arkadası kazanmış olurlar. güzel günlerimiz anılarımız olsun.
    Nalan :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba benimde 2,5 YAŞINDA bir kızım var oyun grubu arıyordum ve sizin yazınızı okudum sıcak samimi ve içten geldiniz bende ataşehirde oturuyorum halen oyun grubu faaliyetlerinizi devam ettiriyormusunuz eğer cevabınız evet ise kızımla aranıza katılabilir miyiz ? Hoşçakalın

    YanıtlaSil
  5. Merhaba 3,5 yaşında kızımla beraber haftasonları katılabileceğimiz oyun grubu arıyordum. Inşallah bu güzel buluşmalar hala devam ediyordur. Bizde katılmak isteriz

    YanıtlaSil