26 Aralık 2012 Çarşamba

1 yaş kuzusuyla kış günü nerelere gidilir?

Bu aralar Demir ile haftasonlarımız çok yoğun geçiyor, gezmeler, arkadaşlarla buluşmalar...Malesef hava sebebiyle en çok alişveriş merkezlerine gidiyoruz.
Tabi Demir henüz küçük olduğundan, daha doğrusu, kendisi aktivite isteyecek yaşta olmadığından diyelim, ağırlıklı anne baba nereye istiyorsa ona göre şekilleniyor programlarımız.
Ev gezmelerini, özellikle de evde misafir ağırlamayı seviyoruz ailece. Demir de ilk başta yadırgasa da sonra hemen alışıyor misafirlere ve başlıyor oyunlara:)
Alışveriş merkezlerinden en çok evimize yakınlığı nedeniyle Palladium'u tercih ediyoruz. Biraz gezip, ihtiyacımız var ise alışverişimizi yapıyoruz, sonrasında yemek icin genelde Polonezi (http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/brasserie-polonez-palladium), birşeyler içmek için ise Caribou Cafeyi (http://www.cariboucoffee.com.tr/) tercih ediyoruz. Bu tercihlerimizin ana etkeni tabi ki Demir ile rahat edebileceğimiz mekanlar olması.
Ayrıca Kozyatağı Carrefour da içindeki jokerland çocuk oyun alanı ile çok cazip oluyor. Henüz çok az oyuncak ilgisini çekse de Demir için eğlenceli oluyor bu avm (http://www.jokerland.com.tr/default.asp).
Onun dışında bebekle dolaşması, alışverişi ve yemek alanı rahat diğer alışveriş merkezleri BuYaka ve tabi ki Ikea.
Şüphesiz en çok açık alanları seviyoruz. Evimizin yerinden dolayı park, bahçe açısından şanslıyız. hava güzelse bol bol yeşil alanda yürüyüş ve çocuk parkında vakit geçirmek iyi oluyor.
Ve tabi ki Bağdat Caddesi...Ayda en az 1 kez gitmeye çalışıyoruz cumartesileri, hem açık havada dolaşmış oluyoruz, hem alışveriş imkanı oluyor hem de Demir ile rahatça yiyip içtiğimiz birçok mekan bulabiliyoruz. Örneğin, Sahan Suadiye (http://www.sahan.com/sube_suadiye.aspx), Divan, Happy Moon's (http://www.happymoons.com.tr/), Cafe Cadde (http://www.cafecadde.com.tr/).
Cadde dışında sıklıkta gittiğimiz bir diğer mekan da Ataşehir Beyaz Fırın, pazar sabahı kahvaltıları için ideal, hele de hava güzelse çocuklar için ufak da olsa güzel bir oyun alanı var (http://www.beyazfirin.com/magazalar.aspx).
Son zamanlarda gittiğimiz iki mekandan daha bahsetmek istiyorum; birisi Mado Kozyatağı (Ataşehirden Kozyatağı Carrefoura giderken sağda köşede kalıyor), ki burası farklı mekanların da bulunduğu bir komplekse yer alıyor. Biz gittiğimizde hava güzel olmadığından güzel bahçenin tadını çoık çıkaramadık, sadece Demir salıncaklarda sallandı. Mekan geniş, tek falsosu, camla kapalı alanda dahi malesef sigara içilmeseydi.Yazın tekrar gidilmesi gerekli.
Diğeri ise geçen haftasonu kahvaltı için gittiğimiz Sahrayıcedid'deki Et-Inn (http://www.etinn.com/). Burası geniş oyun salonu ile göz dolduruyor. Oyun ablası ve restaurant içine yerleştirilmiş monitörlerle oyun salonunu izleme imkanı ile ailelere rahatça yemek yeme imkanı veriyor. Tabi bu henüz bizim için geçerli değil, daha büyük kuzular için ise mükemmel...Burada yaşadığımız tek problem, arkadaşlarımızın 4 yaşındaki ikizleri için de ücret talep etmeleri oldu, 4 yaşındaki çocuk açık büfeden ne kadar yiyebilir ki? Bence oyun alanının ücretini alıyor aslında bu yolla.
Mekanlar hakkındaki yorumlarım devam edecek gezmelerimiz sürdükçe, bizi takibe devam edin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder